top of page

2022

Music Box Helsinki 

TARINA

 

Music Box Helsinki on Tommi Kaleniuksen luotsaama musiikkiyhtiö. Toiminta alkoi artistiyhtiönä, ja on muodostunut nykyiseen toimintamalliinsa vuodesta 2018 alkaen. Lauluntekijänä ja artistina uraa tehneen Tommi Kaleniuksen ensikosketus musiikin julkaisemiseen tapahtui vuosituhannen alussa omakustannelevytyksillä. Innostus ja palo lauluntekemiseen ajoi kerta toisensa jälkeen etsimään oikeanlaista julkaisuväylää omalle musiikille. 

Hyppy musiikkiteollisuuteen tapahtui laaja-alaisemmin Kaiku Entertainmentin kanssa solmitun artisti- ja housewriter -sopimuksen myötä, joka johti myös levytyssopimukseen Universal Musicin kanssa. Kymmenvuotinen periodi Kaiulla tutustutti sekä pop-tuotantoihin että kustannustoimintaan Kaiku Songs -kustantamon työntekijänä. Tuona aikana myös asema lauluntekijänä vakiintui, ja Kaleniuksen kirjoittamia lauluja ovatkin levyttäneet lukuisat kotimaiset artistit - laidasta laitaan. 

Vuonna 2018 Kaleniukselle muotoutui yhä vahvemmin ajatus omaehtoisesti toimivasta musiikkiyhtiöstä. Music Box Helsinki lähti itsenäisesti ja luonnollisesti rakentumaan tekemisen ympärille. Vuodesta 2020 Kalenius liittyi mukaan Family in Music musiikkiteknologia -yhtiöön sisältötiimin vetäjäksi. Ajatus itsenäisten musiikintekijöiden yhteisyydestä sai vahvistusta myös kansainvälisten yhteyksien myötä. Nopeasti kasvava ja kehittyvä musiikkiala tarjoaa nykyisin hienot mahdollisuudet ammattimaiselle tekemiselle, hyvällä tiimillä ja fiiliksellä. Itsenäisesti. 

Tommi Kalenius promo 11.9.2022 © Ville Huuri ©huuricreative-6.jpg
bottom of page